0item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Product was successfully added to your shopping cart.

Porady wnętrzarskie

  • Jak urządzić małą kuchnię? Praktyczne wskazówki

    Mała kuchnia ma, wbrew pozorom, wiele zalet. Przygotowując posiłki, poruszamy się po niewielkiej przestrzeni. Nie przemierzamy więc całego pomieszczenia w poszukiwaniu produktów, a jedynie obracamy się wokół, wszystko mając pod ręką. Mniejszy metraż oznacza też… mniej sprzątania. Aby jednak nasza kuchnia nie wywoływała w nas męczącego uczucia klaustrofobii za każdym razem, kiedy do niej wchodzimy, zastosujmy kilka wnętrzarskich trików, które optycznie ją powiększą. Czytaj dalej

  • Jak wybrać ekspres do kawy? Podstawowe informacje

    Odurzający zapach świeżo mielonych ziaren w powietrzu, delikatna crema, wyrazisty smak… Jeśli każdego ranka marzysz o filiżance aromatycznego espresso z ulubionej kawiarni, potrzebujesz jednego – ekspresu. Jak jednak wybrać odpowiedni? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Dowiedz się! Czytaj dalej

  • Jak udekorować dom na jesień?

    Jesień już na dobre się u nas rozgościła. Liście przybierają złoty odcień, wieczór zapada znacznie wcześniej, a temperatury są dalekie od tych, jakimi mogliśmy cieszyć się w lecie. Nie warto jednak narzekać na pogodę, lecz wprowadzić do wnętrza nieco jesiennych motywów i kolorów. Jak to zrobić? Najlepiej dodatkami!

    Czytaj dalej

  • Dlaczego warto mieć specjalne pojemniki na przyprawy i zioła?

    Trudno sobie nawet wyobrazić funkcjonowanie kuchnie bez przypraw. To one nadają smak potrawom, sprawiając, że w zależności od preferencji smakowych, możesz cieszyć się słonym, ostrym lub słodkim smakiem. Jednak przyprawy z racji ich drobnej postaci muszą być przechowywane w specjalny sposób. Służyć temu mogą m.in. specjalne pojemniki na przyprawy. Dlaczego warto je mieć w swojej kuchni? Sprawdź!

    Czytaj dalej

  • 4 powody, dla których warto mieć w kuchni wyciskarkę do soków

    Większość z nas lubi soki. Jedni mniej, drudzy bardziej, jednak generalnie coraz częściej sięgamy po soki. Wiele osób kupuje je w sklepach – są to zwykle produkty w kartonach, „wzbogacone” konserwantami i cukrem, których powinniśmy unikać. Znacznie lepiej byłoby, gdybyśmy ze świeżych owoców pozyskiwali własny sok, np. za pomocą wyciskarki. Poznajcie 4 powody, dla których warto mieć w kuchni wyciskarkę do soków.

    Czytaj dalej

  • Jakie noże sprawdzą się najlepiej do krojenia warzyw?

    W każdej zbilansowanej diecie muszą znaleźć się warzywa. Bez nich posiłki są pozbawione najważniejszych witamin oraz minerałów. Aby warzywa nadawały się do spożycia, należy je obrać, a często także pokroić na plasterki i poddać obróbce termicznej. Jakich noży używać do krojenia warzyw? Na co zwrócić uwagę? Podpowiadamy!

    Czytaj dalej

  • Jak podawać deser gościom?

    Zapewne doskonale pamiętamy czasy młodości, kiedy to desery były naszym ulubionym daniem dnia. Skupialiśmy się wtedy na ich wyjątkowym, bogatym smaku, aromacie oraz niezwykłych dodatkach, nie zwracając jednakże choćby najmniejszej uwagi na to w jaki sposób są podawane. W końcu bowiem mogliśmy zanurzyć zęby w przepysznych lodach, wyśmienitym sorbecie, czy zapierającym dech w piersiach tiramisu!

    Czytaj dalej

  • Jaki chlebak wybrać?

    Chlebak wydaje się mieć jedną podstawową funkcje, przechowywać pieczywo – chronić je przed nadmiernym wysychaniem i zapobiegać osadzaniu się pleśni. Jednak jest kwestia, którą zwykle pomijamy – chlebak może również dekorować Twoją kuchnie. Jaki wybrać chlebak idealny?

    Czytaj dalej

  • W co zapakować dziecku śniadanie do szkoły?

    Nadszedł wrzesień. Po wakacjach pozostało już jedynie wspomnienie, więc najwyższy czas zapakować dzieci do szkoły. Poza zeszytami, tornistrem, piórnikiem i wygodnymi trampkami każdy uczeń powinien być zaopatrzony w drugie śniadanie. Kanapka, owoc i napój, to podstawowe elementy prowiantu szkolnego. Jak je jednak zapakować, aby drugie śniadanie było wygodne w przenoszeniu i konsumowaniu?

    Czytaj dalej

  • Deska do krojenia – drewniana czy szklana?

    Bez deski do krojenia trudno wyobrazić sobie gotowanie posiłków. W tym przypadku nawet przyrządzenie sałatki staje się nie lada wyzwaniem. Na czymś trzeba pokroić warzywa i składniki niezbędne do przygotowania smacznej mieszanki. Ugotowanie obiadu bez deski jest niemożliwe – nie będziesz przecież kroić mięsa w powietrzu, prawda? Śniadanie i kolacja również odpadają – czasem pokrojenie chleba na desce jest już wyzwaniem. Dlatego w każdej kuchni posiadanie deski jest punktem obowiązkowym na liście bez dwóch zdań. Pytanie tylko, jaką wybrać: drewnianą, szklaną a może plastikową? Czytaj dalej

Produkty 1 do 10 z 180

x